Команда інформаційно-дослідного центру «Інтеграція та розвиток» вітає всіх із Міжнародним днем рідної мови

21 лютого з ініціативи ЮНЕСКО у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Його святкують починаючи з 2000 року задля підтримки мовного, культурного розмаїття та багатомовності світу. У мові поєднуються засоби вираження з ментальністю, звичаями народу, його способом мислення. Нині у світі налічують понад 6000 мов, половині з яких загрожує зникнення. В Україні мовами, які потребують особливої уваги і захисту є караїмська, кримчацька, кримськотатарська, румейська, урумська та деякі інші.

В Україні понад дві третіх населення вважає рідною українську. Крім неї, в окремих регіонах і місцях компактного проживання національних громад люди вважають рідними білоруську, вірменську, грузинську, азербайджанську, румунську, угорську, болгарську, польську, гагаузьку, грецьку, кримськотатарську, словацьку, німецьку та інші мови.

Однією з цінностей проєкту «Культура добросусідства» є повага до рідних мов, культурне взаємозбагачення в поєднанні з повагою до державної мови. Ми сповідуємо мультилінгвальний підхід у навчанні, що можна помітити у багатьох наших посібниках і підручниках. Тож ми всією командою щиро вітаємо вас із цим днем! Плекаймо українську та інші наші рідні мови у сучасній європейській Україні!