Відбулася презентація анімаційних роликів до курсу «Культура добросусідства»

3 липня відбулася онлайн-презентація анімаційних роликів і методичних розробок для викладання курсу «Культура добросусідства», підготовлених як додатковий супровідний матеріал.

Метою заходу було ознайомити вчителів-практиків, які викладають курс у школах, зі згаданими роликами, та дати педагогам розуміння, в межах яких тем курсу вони можуть бути ефективно використані. Під час презентації взяли слово співрозробниці курсу та співавторки сценаріїв роликів Маргарита Араджионі, Неля Лебідь, Ірина Унгурян, Світлана Араджионі. Вони продемонстрували частину роликів із серії та поділилися методичними рекомендаціями щодо того, як інтегрувати мультимедійні матеріали в заняття та опрацьовувати їх разом із учнями.

Маргарита Араджионі зазначила, що відеоролики є додатковим матеріалом для вчителів, який можна використовувати під час викладання предмету «Культура добросусідства» в 5-6 класах. Загалом було розроблено 10 роликів. Зазначмо, що в основі відеороликів – розгляд таких актуальних і практичних тем, як ефективна комунікація, конфліктологія, тайм-менеджмент та багато інших. Всі ролики будуть розміщені на сайті «Культури добросусідства», де їх можна буде переглянути або завантажити з 1 серпня 2023 року

Нагадаємо, що перша презентація анімаційних відбулася в межах X Всеукраїнської робочої наради з питань апробації і впровадження курсу «Культура добросусідства».

Анімаційні ролики були розроблені в рамках пілотування модельної навчальної програми «Культура добросусідства» в 5-6 класах за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні.