Відбулася зустріч робочої групи співрозробниць програми «Український віночок. Регіон»

29 березня відбулася робоча зустріч фахівчинь із дошкільної освіти – співрозробниць програми «Український віночок. Регіон» інтегрованого курсу «Культура добросусідства». Метою зустрічі було проаналізувати програму на відповідність вимогам часу для подальшого її переогрифування.

Під час обговорення учасниці, які є представницями різних регіонів (Закарпаття, Миколаївщини, Полтавщини, Чернівецької області) поділилися власними напрацюваннями та регіональною специфікою реалізації цієї програми. Також під час першої робочої зустрічі-обговорення було обрано координаторку робочої групи – к.психол. н. Тетяну Палько.

За словами ідейної натхненниці та співавторки програми Маргарити Араджионі, ця програма продовжує бути актуальною. Адже крім розвитку соціальних і громадянських компетентностей, міжкультурної і миротворчої освіти, поглиблення роботи з батьками, у програми є потенціал для проведення роботи з дітьми на деокупованих територіях АР Крим, Донецької і Луганської областей. Адже нині варто враховувати не лише воєнний, а й прийдешній повоєнний контекст.

Згадані можливості застосування програми будуть розглянуті під час наступних зустрічей, під час яких учасниці предметно обговорять структуру оновленої програми та алгоритм роботи над документом. Наступна така зустріч відбудеться вже за тиждень.