Команда інформаційно-дослідного центру «Інтеграція та розвиток» вітає з Днем захисту дітей

1 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Його у 1949 році заснувала Міжнародна демократична федерація жінок. А у 1950 році цей день відзначили у 51 країні. В Україні це свято запровадили у 1998 році. Цього дня влаштовують різні розважальні та пізнавальні заходи для дітей. Та ключовим у цьому святі є привернення уваги суспільства до захисту прав, життя і здоровʼя дітей. 

На жаль, через низку причин, серед яких агресія з боку російської федерації, в Україні є чимало випадків порушення прав дітей. Станом на кінець квітня 2023 року, від російської збройної агресії постраждали понад 1400 українських дітей, з них 470 загинули та 949 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Тисячі дітей були викрадені та депортовані до росії…

Віримо, що настане час, коли гарантії дотримання прав дітей перестануть бути декларативними, а воєнні злочинці, причетні до протиправних дій щодо дітей, будуть покарані. І нехай у вільній і мирній Україні діти мають море можливостей для реалізації власного потенціалу і зростають у сприятливому для цього інклюзивному, безпечному і демократичному середовищі!