Удосконалена методична збірка до курсу «Культура добросусідства» вже доступна на сайті!

Друзі, раді повідомити, що відтепер на нашому сайті ви можете знайти ​​удосконалену електронну збірку методичних рекомендацій для викладачів 5-6 класів. Вона містить усі необхідні матеріали, які можуть знадобитися вчителеві. Крім того, відтепер шукати потрібні файли стане надзвичайно просто: навігувати збіркою допоможе зміст, з якого одним кліком можна перейти на обрану сторінку.

Збірка містить повний комплект програмно-методичного комплексу для викладання предмета «Культура добросусідства» в 5-6 класах Нової української школи. Окрім модельної навчальної програми, у ній вміщено методичні рекомендації, календарне планування, критерії оцінювання, поурочні методичні розробки сучасних занять за інтерактивною технологією до всіх тем 5 і 6 класів з відповідними дидактичними матеріалами, а також сценарії анімаційних роликів і методичні розробки щодо їхнього використання на уроках «Культури добросусідства». 

Методичні розробки занять за темами МНП «Культура добросусідства» для 5 і 6 класів і дидактичні матеріали до них мають уніфіковану структуру опису заняття – тема, мета, очікувані результати, проблемні питання, ключові поняття та ідеї, підготовка до заняття, покрокова інструкція – від ранкової зустрічі (якщо урок «КД» стоїть першим за розкладом) чи вступної частини до ідей для домашнього завдання / годин спілкування / практичних батьківських зборів з покликаннями на конкретні сценарії-розробки цих заходів. До кожного кроку надаються декілька варіантів, з яких учитель/учителька має обрати найбільш оптимальний або може запропонувати щось своє.

Всі розробки мають «прив’язку» до відповідного підручника «КД», а також містять значну кількість додаткових вправ, які можна використати під час офлайн- і онлайн-навчання.

Комплект навчально-методичних матеріалів до збірки підготували авторки модельної навчальної програми (МНП) і відповідних підручників «Культури добросусідства» для 5 і 6 класів – к. і. н. М. Араджионі, О. Козорог, к. психол. н. Н. Лебідь, В. Потапова, к. пед. н. І. Унгурян. Також до створення окремих тем долучилися к. пед. н. З. Філончук, О. Боярчук, Л. Микитюк, К. Зезюліна. Усі представлені розробки у збірці публікуються у редакції М. Араджионі – керівниці творчої групи «Культури добросусідства».

Збірка буде корисною педагогам, які викладають «Культуру добросусідства» в середній школі, а також соціальним працівникам, психологам, методистам і науково-педагогічним працівникам закладів післядипломної педагогічної освіти і центрів професійного розвитку.

Завантажити збірку можна на сайті за цим покликанням.

Електронна версія збірки створена в межах реалізації проєкту «Пілотування викладання предмета «Культура добросусідства» в Новій українській школі та забезпечення сталості його впровадження» ГО «ІДЦ “Інтеграція та розвиток”» за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні. Всі розміщені в збірці матеріали є виключною відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.