Сумський ОІППО запрошує освітян приєднатися до конференції «Безпека і здоровʼя учасників освітнього процесу в умовах сьогодення»

16 листопада 2023 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбудеться VІ Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Безпека і здоровʼя учасників освітнього процесу в умовах сьогодення».  

Мета конференції – обговорити актуальні питання освітньої та особистої діяльності учасників освітнього процесу для забезпечення безпеки і здоров’я в особистому житті та в умовах викладання й навчання під час воєнного стану.

До участі запрошені співробітники наукових установ, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, керівники та педагоги закладів освіти всіх рівнів; працівники центрів професійного розвитку педагогічних працівників, психологічних служб системи освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, інші зацікавлені особи.

Основними тематичними напрямами роботи конференції є такі:

1. Створення безпечного та здорового освітнього середовища як актуальна освітня проблема.
2. Психоемоційна підтримка та психологічна допомога учасникам освітнього процесу.
3. Здоровий спосіб життя й відновлення ресурсу педагога в умовах війни. Посилення стійкості педагогічних працівників.
4. Формування компетентностей безпеки в учасників освітнього процесу.
5. Здоров’язбережувальна компетентність учасників освітнього процесу.
6. Готовність учасників освітнього процесу до дій в умовах надзвичайних ситуацій, воєнного стану.
7. Інструменти та методики змішаного навчання дітей, учнів, студентів як умова безпечного і комфортного освітнього середовища.
8. Зміст післядипломної освіти в умовах сьогодення для професійного розвитку педагогічних кадрів.

Робоча мова: українська.

За підсумками роботи конференції буде сформований електронний/паперовий збірник наукових статей.

Захід передбачає такі форми участі, як онлайн-доповідь на пленарному засіданні, онлайн-виступ на засіданні секції, відеозапис виступу на засіданні секції, онлайн-участь без виступу, тільки публікація статті.

Участь у конференції є безоплатною.

Після заходу учасники отримають електронний сертифікат участі (4 год.) на свої електронні адреси та зможуть придбати збірник.

Для участі в конференції необхідно подати до оргкомітету заявку за цим посиланням: https://cutt.ly/Jwba1M9 та надіслати статтю на адресу sumylab.zsd@gmail.com. Матеріали слід подати до 10 листопада 2023 року.

Вимоги до матеріалів та інші деталі заходу знайдете у вкладенні нижче