Відбулися семінари з курсу «Культура добросусідства» для педагогів Херсонщини

25 та 27 жовтня на базі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулися семінари для педагогів базової школи із курсу «Культура добросусідства». Загалом участь у заходах взяли понад 150 учасників.

Під час онлайн-семінару 25 жовтня виступили освітяни з різних регіонів України, зокрема тренери курсу «Культура добросусідства», працівники закладів післядипломної освіти, вихователі-методисти навчальних закладів та інші освітяни. Учасники семінару обмінялися досвідом та корисними практиками щодо викладання курсу, отримали навчальні матеріали, ідеї ігор та вправ. А також після проходження тестування наприкінці семінару педагоги мали змогу отримати відповідні сертифікати.

На семінарі 27 жовтня із доповіддю виступила вчителька опорного закладу «Академічний ліцей» Скадовської міської ради Тетяна Знобіщева. Вона, зокрема, відзначила роль курсу  «Культура добросусідства» у розвитку в учнів емпатії, толерантності, вміння співпрацювати з іншими. Також, про актуальні змістові та методичні аспекти курсу, основні підходи до його викладання в умовах Нової української школи розповіла Зоя Філончук, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри теорії і методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Крім того, під час заходу учасники дізналися більше про можливості курсу «Культура добросусідства» щодо формування підприємливості як ключової компетентності особистості.  

Детальніше про зміст семінарів 25 та 27 жовтня можна дізнатися у публікаціях на сайті Херсонської академії неперервної освіти.

Нагадаємо, що предмет «Культура добросусідства» для 5-6 класів є складником наскрізного курсу  «Культура добросусідства», програми якого розроблені для різних ланок освіти – від дошкілля до освіти дорослих. Курс спрямований на розвиток освіти впродовж життя, демократизацію освітнього середовища, підтримку міжкультурної і миротворчої освіти та широкої соціальної інклюзії в Україні.